huntsvillear.org

huntsvillear.org

Unngå uttak av kontanter med kredittkort

Unngå uttak av kontanter med kredittkort

Har du et kredittkort, og planlegger å ta det med på ferie? Det er slettes ingen dårlig idé, ettersom man anser det som langt tryggere å bruke et kredittkort fremfor et bankkort når man ferierer utenlands. Det er flere årsaker til dette, men først og fremst er det fordi at hvis du skulle bli utsatt for svindel – eller at kortet skulle bli stjålet – så er det kun bankens penger de stjeler, og ikke dine egne. Men bør man gjøre uttak av kontanter med kredittkortet?

Unngå uttak av kontanter med enkelte kredittkort

Om du bør unngå uttak av kontanter med kredittkortet, avhenger rett og slett av hvilket kredittkort du har. For mens stadig flere kredittkort blir gebyrfrie, så er det fortsatt mange banker som tar dyre gebyrer når du skal gjøre uttak i minibanker. Vanligvis er det snakk om et gebyr der banken skal ha et prosentvis beløp av uttakssummen, og kanskje litt ekstra i tillegg. Derfor anbefaler vi at man ikke gjør uttak med kredittkortet, men det er slettes ikke sikkert at du har et bankkort som er gebyrfritt heller.

Mange kredittkort er gebyrfrie i minibanker

Dog så har mange banker nå begynt å tilby gebyrfrie uttak i både norske og utenlandske minibanker. Hvis du kommer over et slikt kredittkort, så er det ingen grunn til at du ikke skal bruke det når du ferierer utenlands. Det gjelder bare å sjekke om ditt kredittkort faktisk er gebyrfritt også ved utenlandske minibanker før du tar ut kontanter, slik at du slipper å bli overrasket over en alt for stor regning når du først kommer hjem.

Det kan være gebyrer i minibanken uansett

Selv om du eventuelt skulle ha et gebyrfritt kredittkort, så kan det være gebyrer på uttak i minibanker. Dette er det eieren av minibanken som bestemmer (sannsynligvis en bank), og ikke noe man får gjort noe med. Det eneste man kan gjøre er å sjekke om andre banker har gebyrer, men som oftest så har alle banker i det aktuelle landet gebyrer på sine minibanker dersom noen har det.

Disse gebyrene kan være på alt fra en fast sum til en prosentvis sum av uttaket. Husk at hvis du har gebyrer på kredittkortet ditt, så vil du bli belastet også for dette, i tillegg til det lokale gebyret i minibanken. Da kan det lønne seg å gjøre store uttak når du først skal ta ut penger, hvis du absolutt må bruke kredittkortet for å gjøre uttak av kontanter.

Nyeste artikler

Know your BMI

Select your height  


Introduce your weight